Biografie van Sylvie van der Vaart

Sylvie Meis zag op 13 april 1978 het levenslicht in de Nederlandse stad Breda. Deze Nederlandse vrouw was lange tijd getrouwd met voetballer Rafael van der Vaart. Inmiddels zijn de twee gescheiden en gaat ze weer door het leven als Sylvie Meis. Omdat de meeste websitebezoekers haar zullen herinneren als Sylvie van der Vaart, hanteren wij deze naam op dit tech blog. Behalve dat ze getrouwd was met Rafael weten de meeste mensen niet veel van Sylvie van der Vaart. Daarom krijg jij in deze biografie meer informatie over haar.

model photo

Het begin van haar carrière

Voordat Sylvie van der Vaart bekend werd, heeft ze uiteraard ook gewoon keurig haar diploma’s gehaald. Ze slaagde voor de havo en voltooide vervolgens de hbo-opleiding Personeel & Arbeid. Nadat ze haar schoolcarrière vaarwel had gezegd, groeide haar interesse voor het televisievak. Zo had ze op jonge leeftijd bijvoorbeeld al een kleine rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. En vanaf dat moment ging het hard met haar tv-carrière. In 1999 trad ze in dienst als presentatrice bij Fox Kids. In 2003 stond ze onder contract bij muziekzender MTV en niet veel later stapte ze over naar zusterbedrijf TMF. Ook speelde ze van 2002 tot 2004 in de populaire serie ‘Costa!’. Na haar vertrek uit Nederland werkte ze voornamelijk voor de Duitse televisie. In 2016 keerde ze als presentatrice van ‘Wedden dat ik het kan’ terug op de Nederlandse buis.

model sittingHuwelijk met Rafael van der Vaart

De meeste mensen kennen Sylvie van der Vaart vanwege haar huwelijk met de Nederlandse profvoetballer Rafael van der Vaart. De twee kregen in 2003 een relatie met elkaar. Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. In 2006 kregen Sylvie en Rafael samen een zoontje. Met zijn drietjes woonden ze onder meer in Hamburg en Madrid, waar Rafael speelde voor Hamburger SV en Real Madrid. Hun huwelijk liep in 2013 op de klippen. Dit nadat er een incident was voorgevallen tijdens de jaarwisseling. Bijna een jaar na het aankondigen van hun scheiding, werd de echtscheiding uitgesproken. Sindsdien gaat Sylvie van der Vaart weer door het leven als Sylvie Meis.

Sylvie van der Vaart als (rol)model

Naast haar presentatiewerkzaamheden voor de Nederlandse en Duitse televisie, is Sylvie van der Vaart ook model. Zo heeft ze door de jaren heen in talloze tijdschriften gestaan. Zo stond ze in 2007 op de cover van de kledingcatalogus Otto. Met deze coverfoto schaarde Sylvie van der Vaart zich in een rijtje met GiseleBündchen, Heidi Klum, Claudia Schiffer en Cindy Crawford. In ditzelfde jaar tekende Sylvie van der Vaart een contract bij Ted Linows en Linda Naujoks Firma Mega Models. Naast haar modellencarrière heeft Sylvie van der Vaart inmiddels ook haar eigen sieraden- en lingerielijn.

Uitverkiezingen

Dat Sylvie van der Vaart er goed uit ziet, steken we hier niet onder stoelen of banken. Sterker nog: wij zijn niet de enige die er zo over denken. In het jaar 2002 werd ze namelijk uitgeroepen tot tv-babe van het jaar. Daarnaast riep het mannenblad FHM haar een jaar later ook nog eens uit tot meest sexy vrouw. Ook in Duitsland was Sylvie van der Vaart populair bij de mannen. Zo plaatste het blad ‘Die Welt’ haar in 2006 op een derde plaats in de top 5 van mooiste spelersvrouwen van het WK.