Drie tips om te slagen als model

Ambieer jij een carrière als model? Dan ervaar je in het begin waarschijnlijk de nodige problemen. Zo weet je misschien wel helemaal niet hoe jij model moet worden. Ga in dat geval eens op onderzoek uit op internet. Op dit tech blog besteden wij aandacht aan model worden, maar er zijn genoeg andere sites die dit ook doen. Pas wel op, want sommige sites zijn puur gericht op het trekken van websitebezoekers. Sommigen kopen zelfs verkeer voor hun website om modellen naar hun site te lokken. Dat doen wij hier niet. Daarom krijg je hier van ons alvast drie tips om te slagen als model.

Maak gebruik van social mediasocial media

Social media is vandaag de dag ongekend belangrijk voor meiden die de ambitie hebben om model te worden. Op Facebook en Instagram kun jij bijvoorbeeld makkelijk foto’s plaatsen. Met name Instagram is een goed sociaal medium om jouw foto’s met de buitenwereld te delen. Kies er uiteraard wel voor om alleen je beste foto’s te plaatsen. Wanneer mensen jouw foto’s mooi vinden, wordt er massaal op gereageerd en krijgen ze veel likes. De kans wordt zo een stuk groter dat een modellenbureau ze ook ziet en mogelijk contact met jou zoekt.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Wanneer jij een succesvol model wilt worden, is oefenen het sleutelwoord. Zo kun je bijvoorbeeld nooit genoeg oefenen met het lopen van modeshows of het doen van fotoshoots. Op deze manier kun jij verschillende poses oefenen. Wacht niet tot je gevraagd wordt om ergens aan deel te nemen, maar meld je vooral zelf overal aan. Modeshows en fotoshoots zijn namelijk niet alleen een goede mogelijkheid om te oefenen, maar je breidt er ook gelijk je portfolio mee uit. Zeker als beginnend model is een goed en breed portfolio van onschatbare waarde.

sad

Ga niet bij de pakken neerzitten na een afwijzing

Veel beginnende modellen worden afgewezen door een modellenbureau. Logisch, want er is een groot aantal meiden dat ervan droomt model te worden. Wanneer je afgewezen wordt, wil dit echter nog niet zeggen dat jij ook helemaal geen model meer kunt worden. Je doet er juist goed aan om er extra motivatie uit te halen. Ga keihard aan de slag met jezelf en laat het modellenbureau zien dat zij ongelijk hadden. Alleen wanneer jij je voor 200 procent inzet, is de kans om model te worden aanwezig.