Zes poseertechnieken voor vrouwelijke fotomodellen

Droom jij van een carrière als fotomodel? Dan wil je nu natuurlijk al zoveel mogelijk fotoshoots doen. Hartstikke goed, want zo doe je al de nodige ervaring op. En oefening baart kunst zegt men altijd.Wil jij net zo’n bekend model worden als Sylvie van der Vaart? Dan kun je mogelijk nog wel een aantal tips gebruiken voor wat betreft het poseren bij en fotoshoot. Op dit tech blog voorzien wij jou en andere websitebezoekers van zes poseertechnieken voor vrouwelijke modellen bij een fotoshoot.

1. Zet één voet voor en één voet achter

Een veelgemaakt fout bij fotoshoots is dat mensen hun voeten altijd naast elkaar zetten. Hierdoor komt de buik automatisch naar voren. Dit is niet het geval wanneer jij één voet voor en één voet achter zet. Leun hierbij op je achterste voet en je zult zien dat je ‘buikje’ niet meer zichtbaar is.

tip 1

2. Armen niet langs het lichaam houden

Beginnende modellen hebben de neiging om een wat statische houding aan te nemen. Zo laten zij hun armen vaak langs hun lichaam hangen. Door de armen lijkt je lichaam namelijk breder en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zet daarom je handen in je zij bij een fotoshoot.

3. Kijk altijd recht vooruittip 3

Ogen maken een foto altijd sprekend. Althans, wanneer de pupillen goed zichtbaar zijn. Kijk daarom ook nooit opzij bij een fotoshoot. In dat geval trekt het oogwit namelijk de aandacht, aangezien je pupillen naar de zijkant van je oog gaan. Rechtdoor kijken is in dat geval het beste. Je pupillen blijven zo mooi in het midden van je oog staan.

4. Voorkom een ‘brede’ uitstraling

Op een foto lijk je niet alleen breed wanneer jij je armen langs je lichaam houdt. Nee, ook wanneer je recht voor de camera staat, lijk je een stuk breder. Wij geven je hier dan ook de tip om je lichaam altijd wat weg te draaien van de camera. Niet teveel, want dat is ook weer niet mooi.

5. Verberg je onderkin

Heb jij een (kleine) onderkin? Dan hoeft dit je er nog niet van te weerhouden model te worden. Je kunt je onderkin namelijk grotendeels verbergen op een foto. Hoe? Door de foto’s van een wat hogere positie te nemen. Je onderkin is op deze manier niet zichtbaar.

6. Varieer met je haar

Heb jij lang haar? Dan worstel je ongetwijfeld met de vraag of je dit vast of los moet dragen bij een fotoshoot. Hier is op voorhand geen eenduidig antwoord op te geven. Het is het beste wanneer jij varieert met je haardracht. Zo kun je later altijd de beste foto kiezen.